Lekker in uw vel met een ontspanningsmassage

Bindweefselmassage, sportmassage of een heerlijke ontspanningsmassage?

Massagepraktijk G. A. van Middelaar biedt u een breed scala aan massages en behandelingen in Amersfoort en omgeving. Niet alleen voor uw lichaam en geest, maar ook wanneer u behoefte heeft aan mentale ondersteuning.

manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage

Heeft u een zwaar, vermoeid of ‘strak’ gevoel in een arm of been? Of is er sprake van een zwelling in een lichaamsdeel? Dit kan duiden op abnormale ophoping van vocht, ook wel lymfe-oedeem genoemd. Door manuele lymfedrainage wordt de afvoer van weefselvocht en afvalstoffen op bepaalde plaatsen gestimuleerd of hersteld. Manuele lymfedrainage heeft daarnaast een positieve invloed op het  zenuwstelsel. Daarom is deze vorm van massage ook geschikt als rustgevende massage.

bindweefselmassage voor doorbloeding

Bindweefselmassage voor een betere doorbloeding

Bindweefselmassage is een reflexzonemassage. In uw lichaam bevinden zich zones die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. Deze massagevorm wordt in sommige gevallen toegepast bij langdurige blessures. Door de massage neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de conditie van het bindweefsel. Op deze manier kunnen ook verklevingen verminderen.

Bewegingsanalyse en oefenvormen

Veel lichamelijke klachten ontstaan doordat een blessure niet goed genezen of behandeld is. Door het stellen van specifieke vragen over een lichamelijke klacht ontstaat een duidelijk beeld en krijgt u een persoonlijk behandelplan. Met een op u aangepaste combinatie van behandelingen en oefeningen werkt u vervolgens aan uw herstel.

blessurepreventie sporten

Blessurepreventie

Wanneer u vaak en intensief sport, is het verstandig preventief tegen blessures op te treden. Door oefeningen en massagetechnieken voorkomt u het (opnieuw) optreden van blessures. Denkt u bijvoorbeeld aan blessurepreventie wanneer u toewerkt naar een sportprestatie.

Mentale coaching

Heeft u moeite met het bereiken van een zelfgekozen doel? Mentale coaching kan u helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. U wordt geholpen bij het opstellen van een stappenplan en begeleid bij de uitvoering hiervan. Dit doel kan een sportieve prestatie zijn, maar ook op ieder ander vlak liggen.

sportmassage spieren

Sportmassage

Door middel van sportmassage  onderhoudt u de conditie van uw spieren. De doorbloeding van de spieren wordt verhoogd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Deze massage wordt meestal toegepast als onderhoudsmassage, als herstelmassage of voorafgaand aan het sporten om de spieren te activeren. Op deze wijze kan het een onderdeel zijn van uw voorbereiding voor een sportieve prestatie.

hotstone massage

Hotstone massage

De hotstone massage is een massage waarbij warme basalt stenen worden gebruikt. De massage met de warme basalt stenen activeert een groot aantal lichaamsprocessen. Zo geeft het o.a. een betere doorbloeding, ontspant het gespannen spieren en wordt het immuunsysteem versterkt.

Ontspanningsmassage

Elk gevoel van spanning en stress verdwijnt wanneer u zich overgeeft aan een ontspanningsmassage. In een ontspannen lichaam komt ook de geest gemakkelijker tot rust. Geniet van een massage waarbij naar keuze uw rug, nek, schouders, hoofd, armen en/of benen onder handen worden genomen. Hoewel deze massage weldadig werkt voor iedereen, kan het tevens als mooie ondersteuning dienen bij een therapeutisch proces. Bijvoorbeeld bij stressklachten, een burn-out of depressie.

Stoelmassage

Stoelmassage is een zeer effectieve behandelvorm. Ze is gericht op ontspanning en het vrijmaken van nieuwe energie. Hoofd, nek, schouders, armen en rug worden snel en doeltreffend aangepakt. Voor een stoelmassagebehandeling neemt u gekleed plaats op een speciale massagestoel. De gegeven druk zult u als aangenaam ervaren. Na de behandeling voelt u zich fit en energiek.

Massagepraktijk G. A. van Middelaar
De Ontdekking 1 
3823 DT Amersfoort

KvK 63095718

Openingstijden

ma t/m za open op afspraak

Tarieven
De massages en behandelingen kunt u per tijdseenheid betalen.
De kosten zijn € 45,00 per uur.