LEKKER IN UW VEL DOOR MIDDEL VAN

ONZE MASSAGES

Bindweefselmassage, sportmassage of een heerlijke ontspanningsmassage?


Massagepraktijk G.A. van Middelaar biedt u een breed scala aan massages en behandelingen in Amersfoort en omgeving. Niet alleen voor uw lichaam en geest, maar ook wanneer u behoefte heeft aan mentale ondersteuning.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Meer over onze massages:

MANUELE LYMFEDRAINAGE

BLESSUREPREVENTIE

MENTALE COACHING

BINDWEEFSELMASSAGE

BEWEGINGSANALYSE EN
OEFENVORMEN

AROMATOUCH MASSAGE

SPORTMASSAGE

TRIGGERPOINT THERAPIE

HOTSTONE MASSAGE

STOELMASSAGE

ONTSPANNINGMASSAGE

Manuele lymfedrainage

Heeft u een zwaar, vermoeid of ‘strak’ gevoel in een arm of been? Of is er sprake van een zwelling in een lichaamsdeel? Dan kan dit duiden op abnormale ophoping van vocht. Ook wel lymfe-oedeem genoemd.

Door manuele lymfedrainage wordt de afvoer van weefselvocht en afvalstoffen op bepaalde plaatsen gestimuleerd of hersteld. Manuele lymfedrainage heeft daarnaast ook een positieve invloed op het zenuwstelsel. Daarom is deze vorm van massage ook geschikt als rustgevende massage.

Bindweefsel-massage

Bindweefselmassage is een reflexzonemassage. In uw lichaam bevinden zich zones die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Deze massagevorm wordt in sommige gevallen toegepast bij langdurige blessures. Door de massage neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de conditie van het bindweefsel. Op deze manier kunnen ook verklevingen verminderen.

Sportmassage

Door middel van sportmassage onderhoudt u de conditie van uw spieren. De doorbloeding van de spieren wordt verhoogd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Deze massage wordt meestal toegepast als onderhoudsmassage, herstelmassage of voorafgaand aan het sporten om de spieren te activeren. 

Blessurepreventie

Wanneer u vaak intensief sport, is het verstandig preventief tegen blessures op te treden. Door oefeningen en massagetechnieken voorkomt u het (opnieuw) optreden van blessures. Denkt u bijvoorbeeld aan blessurepreventie wanneer u toewerkt naar een sportprestatie. 

Bewegingsanalyse en oefenvormen

Veel lichamelijke klachten ontstaan doordat een blessure niet goed genezen of behandeld is. Door het stellen van specifieke vragen over een lichamelijke klacht ontstaat een duidelijk beeld en krijgt u een persoonlijk behandelplan.

Met een op u aangepaste combinatie van behandelingen en oefeningen werkt u vervolgens aan uw herstel.

Triggerpoint therapie

Triggerpoints worden vaak gevonden bij onderzoek naar aanleiding van uitstralende pijnklachten. Bij de door ons toegepaste therapie wordt het triggerpoint behandeld met een diepe techniek die de miniverkramping kan opheffen en de pijn verlicht.

Mentale coaching

Heeft u moeite met het bereiken van een zelfgekozen doel? Mentale coaching kan u helpen bij het vergroten van zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.

U wordt geholpen bij het opstellen van een stappenplan en begeleid bij de uitvoering hiervan. Dit doel kan een sportieve prestatie zijn, maar ook op ieder ander vlak liggen.

AromaTouch massage

Voelt u dat uw lichaam uit balans is? Bij AromaTouch massage worden essentiële oliën gebruikt. Door hun aromatische eigenschappen hebben zij invloed op uw gevoel van welzijn. Door de ritmische aanraking waarmee de oliën op het lichaam worden aangebracht is de massage ontspannend en kalmerend.

Hotstone massage

De hotstone massage is een massage waarbij warme basalt stenen worden gebruikt. De massage met de warme basalt stenen activeert een groot aantal lichaamsprocessen. Zo geeft het onder andere een betere doorbloeding, ontspant het gespannen spieren en wordt het immuunsysteem versterkt.

Stoelmassage

Stoelmassage is een zeer effectieve behandelvorm. Ze is gericht op ontspanning en het vrijmaken van nieuwe energie. Hoofd, nek, schouders, armen en rug worden snel en doeltreffend aangepakt.

Voor een stoelmassage neemt u gekleed plaats op een speciale massagestoel. De gegeven druk zult u als aangenaam ervaren. Na de behandeling zult u zich fit en energiek voelen.

Ontspannings-massage

Elk gevoel van spanning en stress verdwijnt wanneer u zich overgeeft aan een ontspanningsmassage. In een ontspannen lichaam komt ook de geest gemakkelijker tot rust.

Geniet van een massage waarbij naar keuze uw rug, nek, schouders, hoofd, armen en/of benen onder handen worden genomen. Hoewel deze massage weldadig werkt voor iedereen, kan het tevens als mooie ondersteuning dienen bij een therapeutisch proces. Bijvoorbeeld bij stressklachten, een burn-out of depressie.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Neem contact met ons op

Maak een afspraak

Bent u geïnteresseerd en wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie? Bel dan gerust naar 033 – 455 08 84 of stuur een e-mail via het contactformulier.